Co nepodcenit při vybavování restaurace

Je neoddiskutovatelné, že primárním cílem restaurací by mělo být poskytování chutného jídla, nicméně jedním z dílčích cílů pro to, aby si návštěvník mohl plně užít dobrého jídla, je navození příjemné atmosféry. Takovéto atmosféry lze dosáhnout dodržováním jednoduchých zásad ohledně správně zvoleného vybavení restaurace. Pro jejich snadnější identifikaci jsem vybral 3 z nich, které bývají velmi často zmiňovány jakožto požadavky hostů, které očekávají od dobré restaurace.  

Kvalitní a pevný stůl 

Není nic horšího než, když si chcete v poklidu vychutnat své oblíbené jídlo a zjistíte, že stůl, u kterého právě sedíte je rozviklaný a nestabilní, to je pak hned zážitek z jídla ta tam.

Restauratérům tedy doporučuji investovat do masivních dřevěných stolů, které zajistí hostům ničím nerušené zážitky z jedení jejich oblíbených pokrmů. Navíc je téměř jisté, že se tato investice mnohonásobně vrátí v podobě přísunu nových hostů.

 Stůl do restaurace z masivu

Jednotný styl vybavení 

Co se stylu restaurace týče, tak ten není určující, tudíž ať už se její majitel rozhodne interiér vybavit moderními, dřevěnými, malebnými, romantickými či retro prvky, tak vždy především závisí na preferencích jeho klientely.  

Ovšem je nezbytné, aby všechny prvky vybavení byly laděny do jednotného stylu a dohromady tvořily příjemný a souvislý celek. Vlastník restaurace tím jednak dává najevo, že si dal s jejím návrhem práci, ale rovněž ukazuje i to, že mu záleží na spokojenosti jeho hostů.

Vybavení restaurace

Čisté toalety 

Platí nepsané pravidlo, že podle čistoty toalet se pozná dobrá restaurace a vzhledem k několikaletým osobním zkušenostem mohu potvrdit, že tomu tak skutečně je a zároveň jsem skálopevně přesvědčen, že by se pod toto podepsal snad každý pravidelný návštěvník restauračních zařízení.

Jen málo faktorů může hosta odradit natolik jako nehygienické prostředí na toaletách, proto je nutné dbát na jejich zvýšenou čistotu.